‘Geef die mevrouw maar even een handje,’ zei de moeder. Ik zat al midden in de boekwinkel op een kussen op de grond omringd door ukkies, kleuters en hun ouders. De kleuter die mijn richting op geduwd werd, stak zijn linkerhand naar me uit.
‘Nee, andere handje, lieverd,’ zei zijn moeder.
Gauw greep ik het handje. ‘Nee hoor, zo is het helemaal goed,’ zei ik lachend.
De moeder lachte terug.
‘Lekker Opsekops,’ voegde ik eraan toe en vertelde het jongetje hoe ik heette. Toen alle kinderen zaten, en dat waren er niet weinig, begon het grote voorleesavontuur. Boekhandel Stevens in Hoofddorp is vrij groot en achter mij stond een speelhuisje met glijbaan. Een aantal kinderen kwamen niet voor het voorlezen en speelden erop los. Ik moet zeggen dat ik het knap lastig vond om de aandacht van veertien kinderen van tussen de één en zes jaar op mij gericht te houden. Ik hou van schrijven en ik kan goed met kinderen praten, maar voorlezen is een vak op zich. Gelukkig zag ik het dan toch: de geboeide hoofdjes, de glinstering in hun ogen, het voorover buigen om het plaatje beter te kunnen zien, het nadoen van de bewegingen, de gefronste wenkbrauwen en dan het schaterlachje. Priceless!
Na het voorlezen gaf ik een Opsekopse workshop. Ik ga de inhoud niet verklappen, maar tegen het einde was iedereen een Opsekopse geworden.

Een paar dagen later ging ik voorlezen bij de kinderen van Yogahib. Eigenlijk waren ze al Opsekops 🙂 Ze genoten samen met hun ouders van het voorlezen en bijna iedereen ging met een boek naar huis. Heerlijke ochtend! Yogahib
Ander leuk nieuws is dat ik een interview heb gehad op de radio. Een zender waarvan ik dacht, tja klein stationnetje in Noord Holland… Toch vertellen Simone van de Vlught en Johnny de Mol ook hun verhaal aan Lisette, die mij geïnterviewd heeft. Zondag zal ik een linkje plaatsen op mijn website waar je het interview kan beluisteren.
Morgen ga ik inpakken! Een hele bende boeken voor mensen die het leuk vinden om een kleintje te verrassen met de feestdagen met een heel uniek boek. Ik schrijf er een persoonlijke boodschap in. Volgens mijn lijst heb ik nu nog zes boeken om te vergeven voordat mijn eigen voorraad op is. Dan vraag ik natuurlijk aan Droomvallei Uitgeverij om weer nieuwe boeken naar mij op te sturen. Maar morgen zit ik met een goede vriendin van mij heel mindfull in te pakken. Muziekje erbij, m&m’s…Roep me even als jij graag wil dat ik morgen ook voor jou een boek naar het postkantoor breng (app, pb, mailtje of reactie in reactieveld).

pakje

‘Andere handje’
Getagd op:                            

Eén gedachte over “‘Andere handje’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *