Bruna
RUMME RUPS WERD UITGEROEPEN TOT KINDERBOEK VAN HET JAAR 2014  OP HET BRUL VAN HUL GALA!!
BEDANKT VOOR AL JULLIE STEMMEN!
KLIK EN LEES
<3
Titel: Rumme Rups
Auteur: Mirjam Hildebrand
Uitgever: Droomvallei Uitgeverij
Illustratrice: Illutié
Leeftijd: 3 plus
Categorie: Hulpboeken met prenten
Publicatiedatum: 24 mei 2014
Prijs: 14,50 euro
ISBN-nummer: 978-94-91886-06-5
Aantal pagina’s: 48
Flaptekst
Rumme Rups weigert zijn buikje rond te eten. Hij vindt het eng om te veranderen en uit te groeien tot een vlinder. Rumme denkt dat hij de dingen niet goed genoeg zal doen. Gelukkig heeft hij lieve insectenvriendjes die hem willen helpen: Lilly Libelle, Lola Lieveheersbeestje, Olle Hommel, Bente Bijtje en Kirre Kever. Ze leren hem allemaal iets nieuws en daardoor durft Rumme toch steeds meer. De auteur is werkzaam als kinderpsychologe en geeft op de laatste pagina’s van dit voorleesboek tips voor ouders met betrekking tot de thema’s faalangst en angst voor groei en verandering. Ook worden er voorbeeldvragen gegeven om een gesprek aan te gaan met een kind of kinderen in een groep.
Boekpresentatie
De feestelijke boekpresentatie vond plaats op zaterdag 24 mei 2014 in boekhandel H de Vries te Haarlem. Hier kunt u de foto’s bekijken.
Sneak peek filmpje
Via deze link kunt u een filmpje kijken over de illustraties en krijgt u een voorproefje van de eerste pagina’s uit het boek (wel in omgekeerde volgorde): Filmpje Rumme.
Bestellen
Review plaatsen
Ik vind het erg leuk als u me laat weten wat u van het boek vindt. Dat kan in de reactiepost onderaan deze pagina. Daar helpt u mij en de lezers mee 🙂
Voor de lezers: onderaan de pagina vindt u reviews van lezers 😉
In de media – recensies
Lees hier wat er online en in de bladen geschreven wordt over Rumme Rups (oa Haarlems Dagblad).
Leukste recensies Rumme Rups
Juf Jannie
Vakblad Vroeg
Love2bemama
Lady Lemonade
En beluister hier het radio interview op Haarlem 105
Of bekijk het filmpje over de vlucht van Rumme op Youtube
Voorlezen
Af en toe maak ik tijd vrij om te komen voorlezen op scholen, kinderdagverblijven of in bibliotheken. Lijkt u dat wat? Stuur dan even een mailtje naar mail apenstaartje mirjamhildebrand punt nl (uiteraard dan op de juiste wijze aan elkaar schrijven)
Kleurplaat
Download hier een kleurplaat van Rumme als rups en dit is Rumme als vlinder.
Gesigneerd exemplaar
Vindt u het leuk om een Rumme Rups te krijgen met een persoonlijke tekst en handtekening. Dat kan! Stuur me even een mailtje op: mail apenstaartje mirjamhildebrand.nl en we regelen het.
Rummevb1
 
 
Rummevb2
RummeRups

20 gedachten over “RummeRups

 • 15 augustus, 2015 om 21:32
  Permalink

  Wat waren wij blij! Het boek kwam binnen en Bram was verrast. Toen we gingen lezen sloot mijn jongste nieuwsgierig aan. Wat een verhelderen gesprek hebben we erna nog gehad. “Vind jij ook nog dingen spannend mama?” Ze willen beiden niets anders meer lezen en hebben het dagelijks over veranderingen.
  Leuk gedaan Mirjam..leuk boek, leuke tekeningen, goed niveau..kortom een dik vet compliment voor jou!!

  Beantwoorden
 • 14 augustus, 2015 om 09:27
  Permalink

  Wat vond mijn zoontje het leuk om post te krijgen.
  De persoonlijke tekst voor zoontje waardoor hij zichzelf aangesproken voelde en het boek echt speciaal voor hem was. Hij wilde het zelf delen met zijn kleine zusje om het voor haar voor te lezen.

  Ik heb de tips die achterin zit gelezen en ze dezelfde dag gelijk uit geprobeerd! Ik zag dat de juiste woorden meer met hem deed!

  Dank je wel wij zijn er blij mee!

  Beantwoorden
 • 29 juni, 2015 om 08:50
  Permalink

  Ik heb dit boek twee keer besteld, een om cadeau te geven en eentje voor mijn kinderen. Ik lees het regelmatig voor en de kinderen zijn dol op Rumme. Het boek is erg mooi vormgegeven met kleurrijke plaatjes. Leuk en rijmend geschreven met een hele mooie boodschap waar volwassenen ook nog wat aan hebben.

  Beantwoorden
 • 3 januari, 2015 om 20:46
  Permalink

  Lieve Mirjam,

  Als eerste hartelijk bedankt voor het persoonlijke tintje dat je de eerste bladzijde van jou prachtige boek “Rumme Rups” hebt gegeven door voor mijn zoontje wat neer te schrijven.

  Wat een mooi boek is het geworden. Schitterende tekeningen. Duidelijke zinnen met een achterliggende gedachte. Eerlijk gezegd kreeg ik een brok in mijn keel toen ik het voor de eerste keer ging voorlezen. Hoe herkenbaar het verhaal eigenlijk is voor ons zelf.

  Ga voor zo door met schrijven! Ik denk dat je veel kinderen (en papa’s en mama’s) hiermee helpt door zich te ontpoppen naar een schitterende vlinder!

  Lieve groetjes,
  Sharonne en Sven

  Beantwoorden
 • 2 januari, 2015 om 16:40
  Permalink

  Hi Mirjam,
  Rumme Rups, ik heb het toch echt onthouden sinds ons leuke gesprek met oud en nieuw in de Stiels! Ik heb em besteld voor m’n nichtje, al is ze met haar 2 weken misschien nog een beetje te jong 😉
  X Josien

  Beantwoorden
 • 30 december, 2014 om 18:41
  Permalink

  Ik heb het boekje net binnen. Heb het even laten zien aan mijn jongste. De tekeningen vond ze al mooi. Toen ging ik lezen waar hij over gaat. Ze werd er stil van en zei maham als ik van papa terug kom gaan we samen het boekje lezen he.
  En thnxx voor de lieve woorden. Dank je dank je dank je

  Beantwoorden
 • 22 december, 2014 om 14:42
  Permalink

  Het zat gisteren bij de post. Wat een leuk en geweldig boek, ik snap de nominatie wel. Mijn vrouw staat in het primair onderwijs voor de klas en was onder de indruk! En mijn tweeling vraagt inmiddels om Rumme, voor het slapengaan.

  Beantwoorden
 • 11 december, 2014 om 12:33
  Permalink

  Prachtige illustraties en moeilijk onderwerp eenvoudig gebracht. Nog bedankt voor het signeren. Met hartelijke groet Arno Kleine Staarman

  Beantwoorden
 • 13 oktober, 2014 om 18:48
  Permalink

  Hoi Mirjam,
  Dank je wel voor een bijzonder mooi boek! Ondanks dat je het voor jonge kinderen hebt geschreven (mijn dochter vond het ook een erg mooi verhaal) raakte het mij op dit moment recht in mijn ziel! Alsof het zo bedoeld was…..heel bijzonder!

  Beantwoorden
 • 22 augustus, 2014 om 14:55
  Permalink

  Als moeder en juf kan ik niks anders zeggen dan: “Wat een geweldig boek!”
  De angst voor het onbekende ligt hier zo dichtbij de kinderen. Super dat het in rijm is, dit is altijd zo fijn om met kinderen te lezen! De illustraties zijn werkelijk prachtig! Ontzettend kleurrijk! Het kan niet anders dan ouders, leerkrachten en kinderen aanspreken. Ook juist heel fijn om steeds opnieuw te kunnen voorlezen.
  Ook de tips achterin zijn erg welkom!

  Beantwoorden
 • 18 augustus, 2014 om 21:09
  Permalink

  Rumme Rups is een prachtig prentenboek dat op een erg leuke en leerzame manier (faal)angst bespreekt. Het boek is opgebouwd uit telkens twee zinnen die op elkaar rijmen; het voorlezen gaat daardoor lekker vlot. Rumme Rups is bang om van rups in een vlinder te veranderen. Met wat hulp van zijn dierenvrienden lukt het hem zijn angst om te veranderen te overwinnen en is hij vele ervaringen rijker. De schrijfster is kinderpsychologe en komt in de dagelijkse praktijk regelamatig kinderen met (faal)angst tegen. Achter in het boek vind je voorbeeldvragen die je een kind kunt stellen n.a.v. het boek. Ook lees je pedagogische tips om met angsten van kinderen om te gaan.

  Beantwoorden
 • 25 juli, 2014 om 18:17
  Permalink

  Lieve Mirjam,

  Je hebt een prachtig geesteskindje samen met de beeldige illustraties van Illutié de wereld in laten vliegen. Ik ontving het gisteren en het raakte whammm het kind in mij. Zo van: ‘halloootjuh, wakker worden. Je dacht toch niet dat je kindaf was? Er is nog meer. Dus stop met te kiezen voor oud doenerij. Hoppa, roer om.’

  De laatste tijd heb ik nogal wat boeken gelezen over dat wat ik spannend (eh fobietjes, laat ik het maar klein houden) vind in het leven. Besloten daar mee aan de slag te gaan.

  Daar was ik al mee bezig, totdat gisteren je boekje(s) kwamen.

  Rumme Rups arrived.

  Het snoezige kaftpapier vol vlindertjes schonk mij een glimlach. Wat een fijne simpele doch zeer diepgaande teksten heb je erin geschreven, Mirjam. Prachtige illustraties. Mijn complimenten. Rumme komt als geroepen voor mij die reis en vliegangst / stress aan het overwinnen is. Hetgeen de laatste weken nog lastiger is. Echter, Rumme pakt me meer bij de lurven dan de andere therapeutische boeken die ik afgelopen weken las. Dank je!

  De vragen die je achterin het boek hebt staan is alsof de lezer, hoe jong of oud, een nieuw leven aangeboden krijgt. Moeilijk? Maar …het is zo simpel. Simpel? maar …het is zo moeilijk. Ieder mens jong en oud kan en mag zelf kiezen. Vallen en opstaan.

  Dank je wel, vrouwe Mirjam. Moge je nog vele mooie rake kinderboeken schrijven<3. En …oma van Mirjam, dank voor de prachtige boekenlegger die u maakte.Bijzonder, om zoiets samen te doen. U zult wel trots zijn op uw kleindochter!

  xxx Mathil

  Beantwoorden
 • 30 juni, 2014 om 08:55
  Permalink

  Als moeder, psychologe en boekenwurm kan ik dit boek aanraden aan ouders die hun kind op een luchtige en effectieve manier extra willen ondersteunen in hun groeiproces. Een mooie tool in de prestatiegerichte maatschappij van nu.

  Beantwoorden
 • 20 juni, 2014 om 08:21
  Permalink

  Onze dochters Eva (4) en Anna (2) genieten erg van het verhaal en de kleurrijke tekeningen.
  En Eva fietst in ene zonder zijwieltjes. Misschien heeft Rumme een zetje gegeven? 🙂

  Beantwoorden
 • 16 juni, 2014 om 15:12
  Permalink

  Rumme Rups is een prachtig prentenboek voor kinderen van ongeveer 3 tot 6 jaar. Het gaat over een rupsje dat bang is om uit te groeien tot een vlinder. Zijn vriendjes Lola Lieveheersbeestje, Olle Hommel, Lilly Libelle, Kirre Kever of Bente Bijtje helpen hem bij deze reis. Het boek vertelt herkenbare angsten voor kinderen op een hele positieve wijze.
  Het is een mooi boek geworden met een goede boodschap!
  Ik was bij de boekpresentatie waar Mirjam een stukje uit haar boek voorlas, alle kinderen hingen aan haar lippen.
  De tips zijn denk ik erg bruikbaar voor alle ouders. Mirjam mag trots zijn op dit resultaat! Op naar haar volgende boek met daarin misschien wel een hoofdrol voor een van de andere vriendjes 

  Beantwoorden
 • 16 juni, 2014 om 08:34
  Permalink

  Wat een prachtig, kleurrijk boek is ‘Rumme Rups’. Ik heb er van genoten. Leuke gedichtjes, vrolijke prenten, een mooi verhaal én een goede boodschap. Een echte aanrader!

  Beantwoorden
 • 28 mei, 2014 om 16:47
  Permalink

  Wat een super leuk boek en een lekkere tekst om voor te lezen. En zeer mooie tekeningen en stevig boek. En nog bedankt voor de lieve tekst.

  Beantwoorden
 • 26 mei, 2014 om 20:07
  Permalink

  Rumme Rups is zo heerlijk geschreven, dat je het met plezier elke dag opnieuw voorleest (en dat moet ook wel, want je kind is er geheid aan verknocht zodra je het voor de eerste keer voorleest…)!

  Beantwoorden
 • 26 mei, 2014 om 07:27
  Permalink

  Dit mooi geillustreerde kinderboek kun je voorlezen met je kind. Het gaat over herkenbare angsten die denk ik elk kind weleens heeft: bang om op te groeien, letterlijk uit te vliegen, bang om iets niet te kunnen of om uitgelachen te worden vanwege je uiterlijk. Het boekje is eenvoudig te begrijpen en de rijmvorm spreekt kinderen aan. Het is positief geformuleerd en biedt concrete oplossingen via de vriendjes van Rumme die hem allemaal willen helpen. Leuk bedacht! Achterin staan praktische tips voor ouders. Wat mij ook aanspreekt zijn de suggesties om een gesprekje aan te knopen met je kind over de thema’s uit het boek. Heel bruikbaar voor de opvoedpraktijk, maar ik denk ook voor professionals die met kinderen werken. Mijn zoontje van 4 is inmiddels al fan van Rumme!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *