Dansjes op tafel, bubbels en taartjes!ย 
Vorige week kwam ik op facebook met het nieuws dat ik heel erg blij was. Dat zag er zo uit:

dansjeoptafel

Toen hield ik een weekje mijn mond en dat vonden sommige facebookvrienden erg leuk en spannend. Anderen wilden het gewoon echt per se en heel graag weten. En weer anderen kon het waarschijnlijk geen zier schelen ๐Ÿ˜‰

Maandag ging ik iets heel leuks doen en dat zag er zo uit:

tekenencontract

Enfin, hier dan voor iedereen, ook de niet-facebookies: Ik heb een contract getekend bij een joekel van een uitgever: Kluitman! Mijn Young Adult roman (een boek voor de oudere jeugd) ‘De Voorlopers’ zal in de zomer van 2017 worden uitgegeven. En dat niet alleen… Het wordt een serie! Zo blij mee. Ik had zelf ook in mijn hoofd dat het uit meerdere delen moest bestaan en nu hoef ik dus inderdaad nog geen afscheid te nemen van mijn personages.

Het is nog geen juni 2017, dus het is voor de ongeduldige lezers nog even wachten, maar ik ben de komende maanden wel zoet. Met de puntjes op de i zetten samen met de redacteur Linda Crombach en alvast uitdenken van deel twee.

Kluitman verzond vandaag een persbericht. Ik bloosde van wat erin staat. Zo tof! Je leest het ook hier, op hun site
En op de dag dat ik het contract tekenende kwam er een reporter mee van Haarlem.nieuws.nl. Die schreef een gaaf verslag van wat er besproken werd afgelopen maandagochtend.

Vanmorgen vroeg werd ik benaderd door Haarlem 105 of ik bij hen in de ochtendshow wilde komen. Morgen (donderdag) ben ik om negen uur te beluisteren op 89.9FM of via Haarlem105.nl. In de ochtend dus. Ja, daarna meteen door om mijn peutergroepje te draaien ๐Ÿ™‚
En het is maar 1 keer per jaar Kinderboekenweek, dus het is ook weer voorlezen geblazen. Overmorgen ben ik bij de Lidhuinaschool in Haarlem. Ook al zin in.

Voor nu ga ik nagenieten van de belevenissen van de afgelopen dagen en straks mooie dromen hebben. Al droom ik nu met mijn ogen open.

 

Manuscript wordt uitgegeven!
Getagd op:                    

18 gedachten over “Manuscript wordt uitgegeven!

 • 7 oktober, 2016 om 08:06
  Permalink

  Dat is zeker een vteugdedans waard! Dus na Rumme en Opsekopse een meer volwassen genre. Ben erg benieuwd! Heel veel succes maar vooral ook plezier met schrijven en bijschaven de komende tijd!

  Beantwoorden
  • 8 oktober, 2016 om 06:35
   Permalink

   Ja het is heel wat anders qua manier van schrijven. Kluitman noemt het nog wel een jeugdboek. Dus denk aan ‘Kinderen van moeder aarde’ van Tonke Dragt en ‘Het onzichtbare licht’ van Evert Hartman. Geschreven voor de jeugd maar ook heel leuk voor volwassenen om te lezen.

   Beantwoorden
 • 6 oktober, 2016 om 13:49
  Permalink

  Wat super gaaf dat je boek uitgegeven wordt!! Van harte gefeliciteerd. Ik ben benieuwd ๐Ÿ˜€

  Beantwoorden
  • 8 oktober, 2016 om 06:36
   Permalink

   Dankjewel! Leuk dat je reageert. Ik geloof dat we elkaar net nieuw via twitter volgen ๐Ÿ™‚

   Beantwoorden
 • 6 oktober, 2016 om 06:10
  Permalink

  Geweldig dat dit boek door Kluitman wordt uitgegeven. Ik ben blij dat dit boek het licht gaat zien. Jouw boeken geven kinderen inzichten die je vaak nergens vindt in andere kinderboeken.

  Beantwoorden
  • 8 oktober, 2016 om 06:36
   Permalink

   Wauw Odile, vind ik nu al een mooie quote!

   Beantwoorden
  • 8 oktober, 2016 om 06:36
   Permalink

   Dankjewel lieve Rosa! Fijn dat we hebben geproost! Xx

   Beantwoorden
 • 5 oktober, 2016 om 20:26
  Permalink

  Hรจ Mirjam,

  Geen wonder dat je op de tafel danst! Wat een geweldig nieuws en fantastisch vooruitzicht dat je lekker een tijdje aan de slag kunt met dezelfde personages en verzekerd bent van publicatie van je verhalen.
  Gefeliciteerd echt heel knap! Lieve groet van Coby en Atie

  Beantwoorden
  • 8 oktober, 2016 om 06:38
   Permalink

   Ha Atie en Coby! Bedankt voor dit bericht. Voelt zeker heel goed! Alleen verzekerd ben ik nooit. Deel 1 moet natuurlijk wel eerst knallend verkopen. Dan is het voor alle partijen ook echt lonend om deel twee en drie ook te laten verschijnen.

   Beantwoorden
 • 5 oktober, 2016 om 20:22
  Permalink

  Gefeliciteerd Mirjam!
  Fantastisch nieuws dat je manuscript een boek wordt. Je hebt er zo hard aan gewerkt en al een heleboel positieve commentaar gehad van mensen in het boekenvak. Het is een geweldig verhaal dat in 2017 door iedereen kan gelezen worden. Ik hang alvast een aftelkalender want dit wil ik niet missen. XX

  Beantwoorden
  • 8 oktober, 2016 om 06:39
   Permalink

   Lieve Greet! Jij mag het ook niet missen. Je bent zo betrokken bij mijn hele schrijfproces dat je gewoon onderdeel bent van het succes! Ben dankbaar xx

   Beantwoorden
 • 5 oktober, 2016 om 20:17
  Permalink

  Wat een leuk nieuws Mirjam! Ik ben trots op je! Niemand verdiend dit meer dan jij!

  Beantwoorden
  • 8 oktober, 2016 om 06:40
   Permalink

   Lief van je Zjors! We gaan het binnenkort ook maar eens vieren met de Montesoffio club ๐Ÿ™‚

   Beantwoorden
 • 5 oktober, 2016 om 20:09
  Permalink

  Super, Mirjam! Lekker van genieten, die bubbels en taartjes waren meer dan terecht ๐Ÿ˜‰
  En natuurlijk ook genieten van het schrijven, hรจ! X

  Beantwoorden
  • 8 oktober, 2016 om 06:40
   Permalink

   Met volle teugen Juliette! Daar weet jij alles van ๐Ÿ™‚

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *