Zoute Zoen
‘Proficiat!’ Dat is wat Vlamingen veel vaker zeggen dan Nederlanders als ze je willen feliciteren met iets. Ik vind dat een mooi woord. ‘Nen dikke proficiat’ is nog leuker. Ik kreeg afgelopen week de felicitaties van een Belgische uitgever, namelijk van die van Davidsfonds. Eind januari stuurde ik mijn manuscript Voorlopers in zesvoud anoniem op naar België, om mee te doen aan de Zoute Zoen.

zoutezoenDe Zoute Zoen bekroont een nog onuitgegeven jeugdboek voor jongeren vanaf 12 jaar. De prijs wordt uitgereikt door gemeentebestuur Knokke-Heist en Davidsfonds Uitgeverij. De Zoute Zoen is de opvolger van de Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdboek die sinds 1970 tweejaarlijks werd uitgereikt. Mede omwille van het bedrag, van de namen van de vroegere laureaten en van de grote verspreiding die hun bekroond werk kende, groeide de Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdboek uit tot de belangrijkste manuscriptenprijs voor jeugdboeken in Vlaanderen en Nederland (bron: zoutezoen.be).

En nu heb ik dus gewonnen! Of nee, nu loop ik op de zaken vooruit. Ik ben geselecteerd als 1 van de 5 kanshebbers. We willen er in onze manuscriptenwedstrijd nadrukkelijk voor zorgen dat de winnaar een bekende en veelgelezen jeugdauteur wordt. Door het aanbieden van een bootcamp, het uitreiken van €5.000 prijzengeld en het verspreiden van het winnend jeugdboek investeert Zoute Zoen in de toekomstige carrière van de winnaar.
Oké, daar teken ik voor 🙂 Nu krijgen de 5 geselecteerden eerst begeleiding en daarna moeten we de verbeterde versie inleveren en krijgen we opnieuw een jury-oordeel. Mijn manuscript wordt gelezen door Edward v/d Vendel. Hoe het traject er tot de prijsuitreiking in januari 2016 precies uit gaat zien, weet ik nog niet. Daar krijg ik zo snel mogelijk nieuwe info over.
Op facebook heb ik het meteen gedeeld, omdat ik zoiets nooit lang voor me kan houden. Bedankt voor de reacties en likes. Wil je nog iets kwijt dat ik kan blijven zien zolang mijn website in de lucht is, dan kun je hieronder een reactie achterlaten. Is leuk 🙂

Zoute Zoen
Getagd op:                

4 gedachten over “Zoute Zoen

 • 16 september, 2015 om 20:45
  Permalink

  Wat heerlijk deze nominatie. Van harte Mirjam! Voor je het weet is het januari. Voor nu: succes en plezier met de workshops, begeleiding en het herschrijven. ‘Zet ‘m op’ hoef ik niet meer te zeggen, want dat heb je al gedaan.

  Beantwoorden
 • 8 juni, 2015 om 12:28
  Permalink

  Ik kan alleen maar beamen wat je zus zegt. Als proeflezer heb ik het ook al gelezen. Een heel knap verhaal met diepgang, emotie en spanning. Een hele mooie YA.
  Dit boek komt er zeker! Ik ben trots op jou. Fijn om voor zo een enthousiaste en gedreven doorzetter als jij te mogen lezen.

  Beantwoorden
 • 8 juni, 2015 om 05:35
  Permalink

  Joepie! Nogmaals gefeliciteerd. Ik heb het voorrecht het boek al gelezen te hebben en ik denk gewoon dat je gaat winnen! Deze nominatie is in ieder geval helemaal terecht! Ik ben trots op je zus!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *