Qua functie ben ik geloof ik een beetje de weg kwijt. Psycholoog en auteur moet ik nog steeds aan wennen, maar de afgelopen weken heb ik nog wat andere speelse, onofficiële titels eraan toegevoegd.Gewoon omdat het kan.

IMG_3349

Met de Nationale Voorleesdagen voelde ik me een juffie zonder pabo-vaardigheden. Toch kwam ik best ver en zijn ze allemaal braaf ondersteboven gaan hangen. Je hebt er altijd een paar die gaan staan als je ze vraagt om te gaan zitten… die heb ik extra beloond en ze mondeling een Opsekops diploma uitgereikt.
Haarlem.nieuws.nl maakte een rapportage van mijn bezoek aan basisschool de Zonnewijzer.

Daar komt dan ook gelijk de nieuwe functie om de hoek kijken. Ik ben gevraagd om voor Haarlem.nieuws.nl columns te gaan schrijven. Je kent misschien Nieuws.nl? Zelfde concept, maar dan is dit regionaal. Zo kwam het dat ik op de site ben voorgesteld als de nieuwe columnist en ik mijn eerste column ‘Zie mij!’ schreef. Die begint zo:
‘Kijk, eerst had ik deze eruit en toen deze.’
Voor ik het weet sta ik het gebit van een zesjarige spring-in-het-veld te bestuderen.
Ik steek mijn duim op omdat ik niet weet of ik daar een echt compliment voor moet geven en omdat een ander meisje mijn aandacht opeist door aan haar tand te wiebelen. ‘Deze zit los,’ ze haalt slissend een teug lucht naar binnen, ‘en deze twee zijn er al uit.’ Hier lees je verder

Na een interview op Haarlem 105 kreeg ik te horen dat ik een radiostem heb. Gelukkig ligt daar mijn ambitie en ook mijn kwaliteit niet. In het radio-interview draag ik ook een column voor. Een andere dan die hierboven. Totale duur: nog geen 8 minuten.

Dan nog een nieuwtje voor wie het nog niet wist: Ik begin mijn eigen Psychologiepraktijk in Haarlem! De deuren zijn vanaf maart geopend. Of eigenlijk nu al, maar vanaf maart betaal ik huur voor een kamer in het Kindercentrum Haarlem. Ik ben dus ondernemer, zzp-er, zelfstandige. En daar komt heel wat bij kijken.
Zo leuk dat ik bij kindercentrum Haarlem terecht ben gekomen, wat op 12 minuten lopen van mijn huis zit. Andere zelfstandigen die daar werkzaam zijn, zijn onder andere een kinderyoga-docente, creatief therapeut, hypnotherapeut, lichaamsgerichte therapeut, verloskundige, familie -mediation, biografisch werker, kraamzorg, kinderdiëtiste… en nu heb ik nog niet eens iedereen genoemd.
Natuurlijk ben ik psycholoog, maar de afgelopen weken toch vooral website-maker geweest. Mag ik u presenteren, zelf gemaakt met een beetje hulp van wordpress thema Avada… ROFFEL… mijn website: www.psychologiepraktijkhildebrand.nl Spread the word! Ken je mensen die je een mooie match vindt met mijn diensten/hulp, geef ze dan een linkje. Thanks!

Trouwens ‘ik ben psycholoog’ wilde ik niet meer zeggen. Ik ben Mirjam/mezelf. En ik werk als psycholoog en auteur… en welja columnist. Het schijnt beter te zijn als je je functie ziet als iets dat wel bij je hoort, maar je niet typeert. Hoe doe jij dat?

Een beetje de weg kwijt

6 gedachten over “Een beetje de weg kwijt

 • 28 februari, 2016 om 15:32
  Permalink

  En ook op deze manier wil ik je veel succes en bovenal plezier wensen met alle dingen die je doet! En door al die ervaringen groei je in wie je bent en word je een steeds mooier en wijzer mens.
  Ik hoop dat veel mensen jouw praktijk zullen weten te vinden en kennis mogen maken met wat jij doet en wie je bent en wat je uitstraalt.
  Geluk gewenst voor jou en alle mensen om je heen. Xx

  Beantwoorden
  • 28 februari, 2016 om 19:40
   Permalink

   Mooie woorden van een wijze mam. Dankjewel Xx

   Beantwoorden
 • 28 februari, 2016 om 10:09
  Permalink

  Wat goed van jou!
  Ik voel het precies zo. Ik ben ik en ik doe af en toe bepaalde dingen.
  Dat jij op de radio je column voorleest is gewon hetuitdragen van jezelf als ondernemer. Zoals ook voor de klas staan dat is, je leert je doelgroep er beter door kennen. Schrijven is altijd goed voor zelfreflectie en een titel helpen anderen om jou te koppelen aan hun ‘probleem’.

  Ik denk dat je gewoon een goede startende ondernemer bent. Eén die overal iets van wil weten, haar doelgroep leert kennen en andersom, nadenkt over zichzelf en dat verwerkt in de vorm van een meegroeiende website, een ruimte heeft verworven op een plek waar andere gelijkgestemden zijn. Je pakt kansen met beide handen aan.
  En dat allemaal om het beste te zijn wat je kunt zijn: jezelf!

  Je doet het super! (en ik kan best nog wat van je leren, collega!)

  Beantwoorden
  • 28 februari, 2016 om 19:42
   Permalink

   Bedankt Pieter! Je tovert een lach op mijn gezicht, net als dat kleine meisje met die toversokken aan. #Kolletje

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *