Ik vind het ontzettend leuk dat ik voor de tweede keer een verslagje heb ontvangen van een leerkracht. Dit keer iemand uit Vlaanderen die Opsekopse wereld in de klas gebruikte. Het gaat om Greet Oostvogels, werkzaam in het speciaal onderwijs. Hieronder lees je haar leservaring.

Greet OostvogelsIk was ontzettend benieuwd hoe de kinderen op school zouden reageren op het nieuwe boek van Mirjam, Opsekopse wereld.

In de les sociale vaardigheden vond ik het boek wel passen. Inlevingsvermogen en flexibiliteit zijn hier belangrijke peilers. Ik heb het boek gelezen in een klas met zevenjarige kinderen in het basisaanbod van het buitengewoon onderwijs.

Tijdens het voorlezen waren ze onmiddellijk mee in de wereld van Siem en opa. Ze begonnen zelf mee te doen en te lachen en voorbeelden te geven. Bij de prenten gingen ze kijken of het wel klopte met de tekst. Een erg kritisch en opmerkzaam publiek.

Na het voorlezen gingen ze zelf spontaan opsekops doen. Ik vroeg ze om te gaan zitten en ze bleven rechtstaan. Daarna gingen ze zitten maar met hun gezicht naar achterkant klas. Die spontaniteit en het creatief opsekops denken verraste mij. Ik had verwacht dat het best moeilijk zou zijn maar ze hadden er totaal geen problemen mee.

Een leerling mocht een opdracht geven aan de anderen en die moesten ze dan opsekops uitvoeren. Leuk om de interpretaties te zien, opsekops doen kan op verschillend manieren geïnterpreteerd worden.

Tenslotte mochten ze hun naam opsekops schrijven. Een aantal jongens vond dat hun naam nu plots op die van een superheld leek.

De les was heel snel voorbij, te kort eigenlijk. Er zijn heel veel creatieve dingen die je kan doen met de Opsekopse wereld. Het stimuleert mijn creativiteit. Ik hoop er nog een vervolg aan te breien.

achterstevoren in klas opsekopse schrijfselsBedankt voor je verslag Greet! Ik vind Rednax wel een hele gave Opsekopse naam!
Opsekopse wereld is in alle (online) boekwinkels te verkrijgen. Volg ook mijn facebook pagina, daar heb ik nu een leuke feestdagenactie lopen.

Ben je ook leerkracht en vind je het leuk om je ervaring met Rumme Rups of Opsekopse wereld te delen? Stuur me dan even een mailtje (mail apenstaartje mirjamhildebrand punt nl)

Opsekopse op school (7-jarigen)
Getagd op:                                

2 gedachten over “Opsekopse op school (7-jarigen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *