Opsekopsewereld kaft voorkant

De flaptekst
Siem logeert bij zijn opa en oma. Hij hangt op zijn kop op de bank en ziet dat opa nu anders is. Daar klopt niets van, dat is gek. Dan neemt opa hem mee in de fantasie van de Opsekopse wereld. Waar niets gaat zoals het hoort en dat is ook wel een keertje leuk!

Siem is een jongetje dat het leuk vindt om de dingen anders te doen.Voor kinderen die het moeilijk vinden om een vaste structuur los te laten, kan hij een voorbeeld zijn. Het boek stimuleert creativiteit en bevordert het oplossingsvermogen.
De Opsekopse wereld is een te gekke plek om samen met uw kind in te verdwijnen.

Auteur Mirjam Hildebrand is kinderpsychologe en schreef naast het verhaal een aantal tips voor kinderen en volwassenen om ze te helpen flexibel te denken.
Het boek is inclusief poster!

Boekpresentatie
De boekpresentatie vond plaats op zaterdag 31 oktober 2015 in boekhandel H de Vries te Haarlem. O wat was dat enorm gezellig! Hier kun je foto’s kijken.

Bestelinformatie
Het boek (A-4 formaat) is voor 16,95 bij alle (online) boekwinkels te verkrijgen, net als rechtstreeks via Droomvallei Uitgeverij. Je krijgt er een poster bij!

Een bladzijde uit het boek:

koek eten

Review
Ik zou het superleuk vinden a
ls je hieronder bij het reactieveld je mening over het boek achterlaat.

One minute of fame
Ik kan beter zeggen: 1 minuut pure camera onwennigheid. Geniet van dit filmpje dat Why I love this book opnam. Ik was toevallig op een boekenfeestje en daar werd ik gestrikt voor deze niet ingestudeerde toespraak. Geniet ervan ๐Ÿ™‚

Recensies
Er zijn een hele hoop mooie dingen over het boek geschreven. Hieronder linkjes naar een aantal recensies:

Only by me

Go or no go

De Perfecte Buren

Juli Flynn

Supermammies

Love that

Kiddowz

Citymom

Opsekopse wereld

16 gedachten over “Opsekopse wereld

 • Pingback:Kinderboekreview: Opsekopse Wereld - ONLY BY ME

 • 2 december, 2015 om 20:31
  Permalink

  Sinds we dit boek gelezen hebben is ALLES opsekopse! Ik kan het vaak niet meer volgen en dan raken we samen verstrikt ergens in het midden tussen werkelijkheid en fantasie. Nadat we de slappe lach hebben gehad, kiezen we dan voor het gemak even voor de realiteit, “want anders snapt niemand het meer hรจ mama?”… wat een heerlijk eigen wereldje scheppen we zo โค
  Bedankt Mirjam!!

  Beantwoorden
 • 29 november, 2015 om 18:54
  Permalink

  Mama, ik vind je stom! zei mijn zoontje toen ik hem net voorlas. ๐Ÿ™‚

  Wat een heerlijk boek.
  Mijn zoon van bijna 5 ging het gelijk toepassen. Alles is de hele middag opsekopse ๐Ÿ™‚ Snapt hij straks goed mijn cynische opmerkingen. En die van 2 (die nooit stil zit), heeft het hele verhaal afgeluisterd. Een heerlijk verhaal voor mijn mannen. Maar ook Rumme Rups is leuk van deze schrijfster!

  Beantwoorden
 • 17 november, 2015 om 16:02
  Permalink

  Opsekopse wereld is een leuk boek met lieve illustraties. Ik lees hem voor aan mijn drie- en zevenjarige en ze vinden hem allebei leuk. Welk kind zou opsekops denken niet leuk vinden? Laatst hadden ze ruzie en toe heb ik de oudste van de twee uitgedaagd om dat opsekops te doen. Hij krijste tegen zijn zusje dat ze lief was. Toen was het gelijk weer goed.

  Beantwoorden
 • 15 november, 2015 om 21:30
  Permalink

  Wat een superboek weer! Voor onze temperamentvolle kleuter, voor wie vastigheid toch altijd haar voorkeur heeft, is het een fijne afwisseling om te zien dat Opsekops ook wel eens leuk is. Ze moet zoveel van zichzelf… De wereld anders bekijken zorgt misschien wel voor meer rust en minder druk van binnenuit. Wij pakken het er graag bij in periodes dat het allemaal een beetje vastloopt in haar hoofd. Dank je wel daarvoor!
  Mirjam heeft een hele ‘open’ manier van schrijven voor jonge kinderen, die ook de papa en mama hier in huis erg aanspreekt. We waren al blij met haar eerste boek Rumme Rups over groeien en nieuwe dingen proberen, en onze dochter is dan ook een enorme fan geworden!

  Beantwoorden
 • 15 november, 2015 om 21:28
  Permalink

  “Maar een boos gezicht is een glimlach in de opsekopse.”

  Wat een super leuk boek is dit! Ik kan niet wachten om hem aan mijn neefje voor te lezen… Wij houden namelijk wel van een beetje opsekops!

  Beantwoorden
 • 15 november, 2015 om 10:04
  Permalink

  Zondag was ik in gesprek met een collega die haar schilderijen tentoonstelt. Ze vertelde mij dat je een goed schilderij op zijn kop moet kunnen hangen. Dan kijk je niet meer naar het onderwerp maar naar de opbouw van het geheel. Leerlingen in de kunstacademie leren schilderijen te analyseren die op zijn kop hangen, om de creativiteit te bevorderen.
  Ik vertel dit even omdat het zo mooi aansluit bij het boek ‘Opsekopse wereld’ van Mirjam Hildebrand. Het is een prentenboek voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar waarin Siem samen met zijn opa opsekopse avonturen beleeft. De tekst is erg grappig en prikkelend zelfs zonder de illustraties. Jolanda van der Burgt heeft dat effect versterkt met haar humoristische tekeningen. Ze vullen elkaar perfect aan. Er wordt heerlijk op los gefantaseerd door Siem en zijn opa.
  Het is een prentenboek met een extraatje. Aan de binnenzijde van de kaft vooraan en achteraan staan opsekopse tips om kinderen flexibel en creatief te leren denken. Geloof me, zelfs als volwassene zijn ze leuk.
  Het gegeven van een opa die opsekops doet mijn zijn kleinkind vind ik herkenbaar. Het zijn vaak de grootouders die door de kleinkinderen een tweede jeugd beleven en lekker gekke dingen gaan doen. Die kleinkinderen gaan stimuleren, gaan uitdagen tot creatief en flexibel zijn. Tenminste, dat deed mijn opa toch door met al zijn kleinkinderen een spannend spel te spelen in het donker doorheen het hele huis. Wij waren niet bang in het donker, donker was spelen.
  Het boek is gelezen en goed bevonden door iedereen hier in huis. We gingen er zelf opsekops door fantaseren.
  Dit is meer dan een doorsnee prentenboek, het is een boek met een weldoordacht onderwerp dat bevorderend werkt op de ontwikkeling van kinderen. Bovendien reikt het tips aan om het te stimuleren. Twee boeken voor de prijs van รฉรฉn!

  Beantwoorden
 • 9 juli, 2015 om 12:10
  Permalink

  Ik vind het er prachtig uit zien! Geweldige prestatie weer! En ik ga hem natuurlijk meteen bestellen!
  Mooi gedaan lieverd! Xx mam

  Beantwoorden
 • 9 juli, 2015 om 11:01
  Permalink

  Whoooo Mir! Je tweede boek! Men. Het lijkt bijna ‘normaal’ te worden;-) Goed man!
  En ziet er goed uit, wat een mooi thema ook! En Siemie als inspiratiebron – super leuk! Wat ’n eer voor dat ventje… zal ie jaren later zelf pas begrijpen, haha. Ben erg benieuwd!
  Liefs

  Beantwoorden
 • 9 juli, 2015 om 09:47
  Permalink

  Wauw Mir,
  Wat ziet jouw opsekopse wereld er weer mooi uit! ๐Ÿ™‚ Fantastisch.
  Je bent een KANJERRRR…

  Beantwoorden
 • 8 juli, 2015 om 15:20
  Permalink

  Wat gaaf, Mirjam! Ziet er geweldig uit en het thema is heel aansprekend. Veel plezier met de voorpret! Liefs, Marlen

  Beantwoorden
 • 8 juli, 2015 om 15:12
  Permalink

  Gefeliciteerd Mirjam! Lekker leuk onderwerp! Volgens mij gaat er veel Opsekops gefantaseerd worden bij iedereen die het boek leest.
  Dit typ ik terwijl ik op mijn kop op de bank zit. Mijn hoofd gaat al in de Opsekopse modus.

  Beantwoorden
 • 8 juli, 2015 om 15:11
  Permalink

  Hi Mir, wat onwijs gaaf een 2e kinderboek. En weer een goed thema! Ik Wil hem Zeker weer bestellen voor mijn jongens

  Beantwoorden
 • 8 juli, 2015 om 14:46
  Permalink

  Beste Mirjam,
  Wat een geweldig leuk boek lijkt mij dit. Gefeliciteerd met het uitbrengen van je 2e kinderboek. Hopelijk mogen er nog vele volgen. Knap gedaan! Je mag heel trots zijn op jezelf!

  Lieve groet,
  Sharonne Vrijdag

  Beantwoorden
 • 8 juli, 2015 om 14:46
  Permalink

  Super super super leuk!!! Ik ben weer heel benieuwd! Dikke kus Bren

  Beantwoorden
 • 8 juli, 2015 om 14:40
  Permalink

  Wat leuk! Je gaat echt als een speer, meid. Heel erg gefeliciteerd met deze nieuwe publicatie!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *