De vijftienjarige Emma voelt zich ‘anders’: ze voelt, hoort en weet meer dan andere mensen. Wanneer de mysterieuze Philana haar vertelt dat Emma’s vader – die ze al ruim twee jaar niet meer heeft gezien – deel uitmaakt van een groep mensen die zich Voorlopers noemen, besluit Emma met haar mee te reizen… Maar eenmaal in het bergdorp in Frankrijk, waar de Voorlopers zich gevestigd hebben, blijkt haar leven nog gecompliceerder te worden. Is Emma zelf ook een Voorloper? Waarom wil haar vader niet dat ze de Voorlopers helpt? Wat is er met de ouders van Philana gebeurd? En wie probeert haar in de val te lokken?

Voorlopers is sinds juni 2017 verkrijgbaar in alle (online) boekwinkels in Nederland en België.

Booktrailer
Dit is de booktrailer gemaakt door Savannah van Uitgeverij Kluitman.

Mijn verhaal

Pas toen ik ziek van de pijn thuis kwam te liggen heb ik het schrijven als een soort redmiddel opgepakt. Hevige zenuwpijn door beknelling en beschadiging na een operatie zorgde ervoor dat ik een periode alleen maar kon liggen. Ik heb toen een iPad mini gekocht en kon al liggende af en toe een kwartier schrijven en even helemaal opgaan in de wereld van ‘Voorlopers’. Zo heeft die nare tijd me dus ook echt iets heel moois gebracht. Onderstaand filmpje heb ik pas geleden in elkaar geflanst 🙂

Derde prijs Hebban Awards YA
Voorlopers werd eind 2017 derde bij de Hebban Awards in de categorie ‘Beste YA’! Hebban is de grootste lezerscommunity website van Nederland en België. De tweede en eerste plek werden bezet door oorspronkelijk Engelstalige boeken. Trots!

Jonge Jury Leestip 2018 en nominatie debuutprijs
Jippie wat was dat een superleuk nieuws! Voorlopers werd door de Jonge Jury genomineerd als 1 van de 11  Leestips! Dit betekent dat het boek in vele scholen wordt gelezen en er lesmateriaal op wordt afgestemd.

Recensies
Voorlopers kreeg een heleboel mooie recensies. Hieronder een overzicht. Op Hebban nog vele lezers reviews.

Recensie: Voorlopers, Mirjam Hildebrand

Voorlopers – Mirjam Hildebrand

Bibibooks : Het verhaal blijft de hele tijd spannend en er worden steeds meer dingen onthuld die je echt niet zag aankomen. Ik had dan ook wel vaker zoiets van ,,huh? Serieus?! GAAF” wat het boek voor mij gewoon geweldig maakte.

De Boekenfabriek en Vrouwenthrillers: Elke zin en elk woord lijkt weloverwogen op papier te zijn gezet. Met deze knappe manier van schrijven heeft de auteur een geloofwaardig, spannend en emotioneel verhaal gecreëerd

Read Junkie: Mirjam heeft Voorlopers zo origineel en spannend gemaakt, dat ik het gewoonweg niet meer weg kon leggen! En ondanks ik Voorlopers al een paar dagen uit heb, kan ik stoppen met denken over dit boek! Ik ben geobsedeerd met de schrijfstijl, en het verhaal.

Bright Blue Books:  Voorlopers is een sterk debuut dat zeker smaakt naar meer. Mirjam weet haar lezers zeker een totaal nieuwe wereld in te trekken!

Life of Amber : Ik was erg onder de indruk van dit boek en heb dan ook heel veel positieve gedachten met jullie te delen.

Ik vind lezen leuk: Het is een spannend verhaal over gewone mensen met bijzondere krachten. Het einde is spannend en zorgt ervoor dat ik benieuwd ben hoe het verhaal verder gaat.

Recensie Blogtour: Voorlopers – Mirjam Hildebrand

Recensie Voorlopers, Mirjam Hildebrand

Voorlopers
Getagd op:                

6 gedachten over “Voorlopers

 • 23 mei, 2018 om 08:54
  Permalink

  Ik heb genoten van deel een dus ben ik ontzettend benieuwd naar deel 2…

  Beantwoorden
 • 22 mei, 2018 om 10:02
  Permalink

  Voorlopers is een leuk en prettig boek om te lezen. Het is zo geschreven dat het zowel voor jongeren als volwassenen een boeiend boek is, waarin je graag verder wilt lezen om te ontdekken wat er verder gebeurt. Een echte aanrader!
  Als mijn dochter een paar jaar ouder is, geef ik het graag aan haar door. En misschien dat ze zich op een aantal vlakken wel kan identificeren met het verhaal.
  Ik ben heel benieuwd naar deel 2!

  Beantwoorden
 • 21 mei, 2018 om 14:12
  Permalink

  Wat een fantastisch boek! En wat herkende ik mezelf in Emma. Mirjam heeft een fijne schrijfstijl en schrijft heel beeldend. Hierdoor word je echt meegezogen in het verhaal. Wat mij betreft een verfilming waard! Een film waar ik zeker heen zal gaan.

  Beantwoorden
 • 14 april, 2018 om 14:53
  Permalink

  Ik ben ontzettend benieuwd naar deze young adult en naar de schrijfstijl van Mirjam Hildebrand en die dan ook graag mee.

  Beantwoorden
 • 6 oktober, 2017 om 14:05
  Permalink

  Hoi Mirjam,

  Ik was al even niet op je website geweest, en nu zie ik wat je allemaal met Voorlopers hebt bereikt. Wat enorm gaaf! Knap hoor. Ik ga op je stemmen!

  Groetjes,

  Nora

  Beantwoorden
  • 6 oktober, 2017 om 19:10
   Permalink

   Dankjewel, Nora! Wat leuk weer wat van je te horen. Hoop dat het goed met je gaat. Liefs, Mirjam

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *