A mind that is stretched by a new experience can never go back to its old dimensions
‘Lieve, lieve Siem.’ Mijn zus en ik fluisteren het om de beurt in het oor van mijn neefje. We liggen “in een tentje”: op bed met de dekens over ons heen een stukje opgehouden. Mijn neefje in het midden.
‘Lieve, lieve Siem.’ Siem kronkelt van het lachen en grijpt met zijn handjes in mijn gezicht. Dat hij aan mijn haren trekt en wondjes in mijn voorhoofd trekt met zijn scherpe nageltjes kan me gestolen worden. Hij tovert geluksgolfjes in mijn buik. Ik lach al net zo hard als hij.
Siem kijkt verwachtingsvol naar mijn zus totdat zij het weer laat kriebelen in zijn oor. En ik kijk naar haar. Mijn zus, een trotse mama van een inmiddels bijna zes maanden oude baby.
2014 staat voor nieuw leven. Ik heb baby’s altijd al leuk gevonden, maar deze is de leukste van allemaal. Een nieuw gevoel. Ook voor mij. Liefde voor een klein schepseltje dat heel dicht bij me staat. Dat maakt 2014 al heel bijzonder.

Het zal niemand hier ontgaan zijn dat 2014 ook het jaar was dat Rumme Rups ‘geboren’ werd. Niet te vergelijken met een echt kind, maar het is wel een ander bijzonder gevoel in 2014. Een cocktail van trots, voldoening en een pure kick.

In 2013 kende ik vooral het gevoel van steeds weer teruggeslagen worden. Een lichaam met pijn. Maar in 2014 won een ander gevoel. Terugkerend vertrouwen gesteund door ‘steeds een stapje vooruit’. Het gaat beter. Lichamelijk gezien. Niet goed, maar beter. En dat er al weer veel meer mogelijk is dan een jaar geleden, is iets waar ik op oudejaarsavond op geproost heb.

Waar heb jij op geproost voor je het nieuwe jaar in ging? En heb jij dit jaar een nieuw gevoel bij jezelf ontdekt? (Je mag het delen in het reactieveld of lekker voor jezelf houden)
Nieuw gevoel

10 gedachten over “Nieuw gevoel

 • 14 januari, 2015 om 11:04
  Permalink

  Prachtig verwoord Mir! Wat zal jij genieten van dat kleine manneke en het mooie resultaat van Rumme en van je lijf, dat eindelijk weer een beetje meer meewerkt! Echt heel fijn voor je. Allemaal iets om trots op te wezen en blij mee te zijn.
  Voor mij was 2014 ook heel bijzonder, de komst van ons derde kindje. Een eerste kindje is heel bijzonder, het maakt je mama (papa) en ouders. Ineens een hoop zorgen erbij, maar de liefde voor zo’n hummel overwint alles. Een derde kindje is echter minstens zo bijzonder en geweldig! Als ik naar dat mooie meisje kijk dan kan ik er soms niet bij hoeveel liefde je kunt hebben voor zo’n klein menselijk wezentje wat niet meer doet dan plast, poept, eet en slaapt. De eerste lachjes zijn onbetaalbaar, het eerste echte contact evenmin. Ik heb dus geproost op het gezinnetje waar ik voor mag zorgen. Voor mijn twee mooie, stoere en grappige jongens, mijn prachtige meisje en natuurlijk degene die het allemaal mogelijk heeft gemaakt 😉 mijn ware liefde, waar ik echt niet meer zonder zou kunnen!
  Wat zal 2015 ons brengen?! Ik wens jou in ieder geval al het goeds! Er zullen vast weer mooie dingen uit je pen komen, Siem zal groter worden en steeds meer leuke en ondeugende dingen gaan doen en je lijf, dat komt vast helemaal goed!! Xxx

  Beantwoorden
  • 14 januari, 2015 om 20:11
   Permalink

   Wat mooi beschreven, Brenda! Je hebt ook drie prachtkinderen. Daar mag je gloeiend trots op zijn en heerlijk van genieten!
   Bedankt voor je mooie wensen en het delen van je ervaring X

   Beantwoorden
 • 13 januari, 2015 om 20:43
  Permalink

  Wauw. Mooi stukje, Mir! Ontroerend… Zulke verschillende gevoelens in zo’n korte tijd, kan niet anders dan dat dat je een rijker mens maakt! Daar toast ik op! Op jou. En de gezondheid. En die fucking mooie ontwikkeling. In je lijf, met Rumme. Onze vriendschap. De liefde. En natuurlijk op Siem: wat moet dat bijzonder zijn, zo’n klein menneke, zo dichtbij. Lekker van genieten. Liefs, Eef

  Beantwoorden
  • 14 januari, 2015 om 20:14
   Permalink

   Lief berichtje Eef! Op onze vriendschap proosten kan ik niet vaak genoeg doen! X

   Beantwoorden
 • 5 januari, 2015 om 14:54
  Permalink

  Aaah zo lief geschreven, en fijn dat 2014 een positiever jaar was. Nu naar een nog beter 2015!

  Beantwoorden
  • 14 januari, 2015 om 20:15
   Permalink

   Zo is dat! Laat 2015 veel positiviteit brengen voor ons allemaal!

   Beantwoorden
 • 2 januari, 2015 om 15:00
  Permalink

  Wat lief! Voor mij zijn dit ook twee grote geluksmomenten van 2014 en dan bedoel ik natuurlijk de geboorte en het samen zijn met lieve lieve Siem en dat mijn zusje zich beter voelt! Rumme vind ik natuurlijk ook heel leuk ;), maarja bovenste twee dingen zijn voor mij toch het allerbelangrijkst!

  Beantwoorden
 • 2 januari, 2015 om 09:54
  Permalink

  Ik heb geproost met blauwe smurfen bubbels, zonder alcohol. 🙂 Vooral in de eerste plaats op een betere gezondheid.
  Een nieuw gevoel? Zeg maar een hele hoop nieuwe gevoelens. Gevoelens die ik zonder ziek te zijn waarschijnlijk niet of niet zo snel had ontdekt. Op die manier zie ik mijn ziek zijn als een positief iets. Het heeft me geholpen in mijn ontwikkeling van mijn gevoel. En ik kan je zeggen dat het fantastisch is. Acceptatie, openstellen, delen, vriendschap en warmte zijn en aantal dingen die ik ontdekte.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *