Half kaarsje
Een half jaar geleden was de boekpresentatie van Rumme Rups in boekhandel H de Vries te Haarlem! 24- mei 2014… Tjeempie, die kleine Rumme is vandaag precies een half jaar oud! Dat is snel gegaan. Maar wat is er ook veel gebeurd!

Mijn zus is in de zomer bevallen van mijn neefje, Siem! Hij groeit als kool en het is heerlijk om nu al met hem te lezen uit mijn eigen boek
Siem-Rumme

Lege dozen
De eerste oplage (250 stuks) was er binnen een paar weken doorheen. Er kwam in juni 2014 een tweede oplage en de dozen uit de derde oplage (september) gaan ook heel hard. Alles bij elkaar zijn er een heule heule hoop Rummes uitgevlogen. Ik, en met mij ook Droomvallei Uitgeverij, hoop dat het de kinderen veel herkenning, tips en vertrouwen brengt.

Voorlezen
Auteur… auteur… Ja, nog steeds. Ik moet nog steeds wennen aan die benaming. Maar het klinkt heerlijk! Het voelde heel écht om in de kinderboekenweek voor te lezen in twee bibliotheken van Zuid-Kennemerland. Alle kaartjes voor dit evenement waren al gauw uitverkocht en er stond een aankondiging in het Haarlems Dagblad. Ik had er zin in! Lichtelijk nerveus over mijn voorleesprestaties, dat wel. Maar de kinderen hingen aan mijn lippen. Ze werden helemaal de wereld van Rumme ingezogen. Zo leuk om te zien!

bieb lezenbieb-lezen

Ook ging ik voorlezen op de Tovercirkel in Hoofdorp. De basisschool die de stem en win- actie won! Dat was leuk in groep 3 en bij twee kleuterklassen! Lief, ook de kindjes die geld in en envelop mee hadden voor een gesigneerd exemplaar en andere kinderen die het boek al hadden en trots aan het showen waren.
Tovercirkel1tovercirkel2
Creatieve bijdragen
Britta (de illustratrice) maakte twee kleurplaten (rups en vlinder). Die vallen erg in de smaak 🙂 Maar ik kreeg ook van een aantal kinderen creaties opgestuurd. Zoals deze mooie tekeningen:
tekening-Rumme                          tekeningRumme

Deze tekeningen zie ik eigenlijk als een soort recensies van de kinderen zelf. Zo kreeg ik ook een geschreven versie van een meisje van 11 jaar. Wat goed om te zien dat Rumme ook bij deze leeftijd van pas komt!
Lunabriefje

Ik werd op de hoogte gebracht van een boekbespreking die over Rumme Rups was gehouden en dat was goed gegaan. Hoe leuk is dat!? Andere kinderen begonnen zelf een Rumme Rups boek te schrijven en nog leuker is de feedback dat Rumme Rups heeft geholpen bij het leren fietsen of het halen van de A-diploma. Een collega van mijn zus maakte een Rumme Rups op een t-shirt (maatje kind van 2 – desondanks wil ik hem ook). En de boekenleggers van mijn oma werden met veel complimenten en dankbaarheid ontvangen.
fietsen        boekenleggers        t-shirt

Boekwinkels en kinderdagverblijven
Over de grens! Rumme werd in België besteld door boekwinkels. Hoppa, dat deden wij op de post. Hartstikke leuk. En Rumme ligt te koop in zoveel mooie (boek)winkels bij mij in de buurt! De winkeliers waren allemaal erg enthousiast.

BrunaTip van de week bij de Bruna bijvoorbeeld 🙂10561705_581118785330904_4054901402116072237_n

Verschillende kinderopvangketens bestelden Rumme Rups de afgelopen weken: Stichting kinderopvang Leiderdorp, Les Petits, Op Stoom en kinderopvang Humanitas. Download de folder voor kinderdagverblijven/bso.
Natuurlijk vind ik het boek onmisbaar binnen scholen en kinderopvang omdat het kinderen helpt bij de veranderingen die bij het naar school gaan komen kijken.

Prille ideeën
Er gebeurt dus veel. De vele bestellingen maken me blij. En nieuwe ideeën ook. Zo hebben we Rumme ook in het Duits vertaald. Het is nog even afwachten om te zien hoe we dit gaan aanpakken. Ook kwam iemand in mijn omgeving deze week met het idee van een Rumme Rups app. Keep you posted!

Bedankt!
Het belangrijkste van deze post: ik wil jullie bedanken. Voor jullie betrokkenheid en enthousiasme. Echt top!
Steun blijven we nodig hebben! Rumme zit tevens op Facebook en ik zou het heel leuk vinden wanneer je die pagina een like geeft en vrienden uitnodigt om de pagina te liken.
Deze blog op de website liken met de facebook-button is ook al erg leuk 🙂

 

Rumme vliegt!
Getagd op:                                

3 gedachten over “Rumme vliegt!

 • 26 november, 2014 om 11:07
  Permalink

  Volgens mij vlieg jij samen met Rumme. Zo leuk voor je!! Gefeliciteerd!! xx

  Beantwoorden
 • 26 november, 2014 om 10:37
  Permalink

  Gefeliciteerd met Rumme!! Wat vliegt hij toch lekker uit!! Ben ook trots op jou!!!

  Beantwoorden
 • 26 november, 2014 om 07:09
  Permalink

  Gefeliciteerd Rumme! Zooo trots! 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *