Man, man, wat een avontuur! ‘Voorlopers’ kreeg de afgelopen weken quotes van mensen die ik hoog heb zitten, een cover, een flaptekst, een marketingplan en een dubbele pagina in de aanbiedingsbrochure van Kluitman zomer 2017.
Ook verwerkte ik nog eens feedback van de redacteur. Dat was meer dan gedacht en dus toch nog even doorbijten. Maar nu ben ik er dan voor mezelf wel van overtuigd: het is van goed naar zeer goed gegaan.

De cover, het omslag (zoals uitgeverijen dat zo mooi noemen) is toch echt wel een ding hoor! Als dat niet goed is, dan ben je de Sjaak. Voorlopers telt tegen de zeventigduizend woorden. Bloed, zweet en tranen. En ook heel veel energiekicks en voldoening trouwens, maar over elke zin is nagedacht en ik heb ze tientallen keren opnieuw gelezen/gewijzigd. En naast mij de proeflezers en de redacteur. Wat ik bedoel is dat dat hele verhaal aan de binnenkant goed moet worden vertegenwoordigd door het plaatje aan de buitenkant. Ik bedenk me nu dat dit misschien net is als bij mensen. Er ligt zoveel meer verborgen van binnen dan dat de buitenkant kan laten zien, maar soms kom je van die mensen tegen die stralen van binnen naar buiten. Daar hoopte ik op bij het omslag van ‘Voorlopers’. En ik zie het! Wat jij?

Ik ben ook heel blij met de knappe modellen op de voorkant! Ik ‘ken’ ze alledrie, maar weet niet zeker of ze met naam genoemd willen worden hier, dus dat laten we nu even. Bedankt voor het poseren en je inleven! Twee van hen komen ook naar de boekpresentatie (de derde kon helaas niet die dag i.v.m. vakantie in buitenland). Daarover gesproken: de datum en locatie is bekend. Zet dit alvast in je agenda:

Zondag 11 juni 2017 om 15.30 in boekhandel de Vries te Haarlem

Verder is het verhaal al gelezen door een paar mensen terwijl het nog niet uit is. En op die manier heb ik de mening gekregen van Meester Bart! Bart Ongering is een ongekend populaire docent op het vmbo in Amsterdam en duikt overal op met zijn prachtige rake columns (in o.a. Trouw) en uitspraken. Op social media heeft hij terecht vele volgers. Zijn boek met gebundelde columns ‘Meester Bart op zijn best’, verkoopt als een malle (Pepper Books).

Ook thriller en romanschrijfster Judith Visser las het verhaal al. Judith debuteerde in 2006 en schreef daarna vele razend spannende thrillers, waaronder bestseller ‘Stuk’, die een verfilming kreeg. Vorig jaar kwam van haar de prachtige roman ‘In seizoenen’ uit.

Zij lieten dus weten wat ze van ‘Voorlopers’ vonden en dat gaf wel een positieve boost! Quotes zijn al in de aanbiedingsbrochure van Kluitman te lezen, maar ik zal ze in mijn volgende blog over een weekje even in een leuk plaatje met jullie delen en ik heb ze allebei na het lezen van de quotes ook even gesproken. Dat is ook wel even leuk om te delen volgende keer.

Reacties kunnen onder deze post worden gegeven. Daar word ik nog steeds erg blij van. Wat vind jij van het omslag? Straalt het?

Stralen van binnen naar buiten
Getagd op:                            

18 gedachten over “Stralen van binnen naar buiten

 • 8 april, 2017 om 07:09
  Permalink

  Ja, ik ben het met de vorige schrijvers eens dat de omslag nieuwsgierig maakt. Het prikkelt!
  De mensen op de foto ( leuk, dat je ze kent, Mirjam) hebben een aura dat zelfbewustzijn /zelfverzekerdheid uitstraalt. ‘Wijjjj zullen de klus wel klaren en …jij?’ lijken ze te zeggen.

  Of je nu wel of niet een missie hebt, ze appelleren aan die missie ( die ieder mens toch heeft)

  Kortom … het boek roept: ‘ ik wil gelezen worden.’
  Reserveer je een exemplaar voor mij, Mirjam?

  Liefs en succes,

  Mathil

  Beantwoorden
  • 8 april, 2017 om 07:22
   Permalink

   Wat mooi omschreven, lieve Mathil. Wat leuk dat je hem gaat lezen als ie er straks is. Liefs!

   Beantwoorden
 • 7 april, 2017 om 19:11
  Permalink

  Een prachtige cover hoor! Ook ik kan niet wachten om het te kunnen lezen.
  Door mijn eigen YA-dochter ben ik een paar jaar geleden voor het eerst met dit genre in aanraking gekomen, en lees nu heel veel uit die categorie. Vind het daarom helemaal te gek dat lieve schrijfvriendin en bijna naamgenoot met haar YA-debuut gaat stralen!

  Beantwoorden
  • 8 april, 2017 om 07:23
   Permalink

   Ben ik even blij met jouw dochter?
   Liefs!

   Beantwoorden
 • 7 april, 2017 om 18:30
  Permalink

  Ik vind het ook een prachtig omslag met mensen die stralen ja.
  Ik heb alleen de aller aller eerste ruwe versie gelezen, toen je me vroeg dit te lezen met de vraag of het wat was. Nou het was zeker wat! Ik was eerlijk gezegd helemaal verbaasd dat jij dat geschreven had!
  Ik ben dan ook heel benieuwd om het uiteindelijke resultaat te lezen, als een echt boek, uitgegeven door een geweldige uitgever! Ik vind het ontzettend leuk allemaal! En ook best een beetje trots!
  Xx mam

  Beantwoorden
  • 8 april, 2017 om 07:24
   Permalink

   Was niet gelukt zonder al jullie steun op allerlei vlakken. Dikke knuffel

   Beantwoorden
 • 7 april, 2017 om 11:46
  Permalink

  Ziet er geweldig uit!! Maakt me in ieder geval erg nieuwsgierig en dat is de bedoeling toch?! 🙂 ik kijk uit naar juni! Leuk om je ook weer even te zien dan (spreken zal er waarschijnlijk weinig van komen maar dat plannen we wat voor)

  Beantwoorden
  • 8 april, 2017 om 07:25
   Permalink

   Ja, zien gaan we elkaar ? Spreken ook snel!
   X

   Beantwoorden
 • 7 april, 2017 om 11:19
  Permalink

  Te gek lieve Mirjam! Succes met de laatste loodjes♡

  Beantwoorden
 • 7 april, 2017 om 11:06
  Permalink

  Wanneer je deze cover ziet, dan wil je het boek meteen lezen!! Maakt nieuwsgierig. (Ook al ben ik dan geen YA meer ). Kan bijna niet wachten tot 11 juni. Super trots op je je Mirjam!

  Beantwoorden
  • 8 april, 2017 om 07:27
   Permalink

   Goed teken! Je hoeft ook geen Young Adult te zijn om boeken in dit genre leuk te vinden. De hoofdpersoon is een jongere, maar dat vinden volwassenen ook vaak pakkend.

   Beantwoorden
 • 7 april, 2017 om 10:32
  Permalink

  Ik wil het lezen om te weten wie die 2 figuren in die letters o zijn. Het meisje links kijkt zo mysterieus, daar moet ik ook meer van weten. Ik vind het knap gedaan. Ik houd ervan als er op de omslag een verhaal wordt verteld.

  Beantwoorden
  • 8 april, 2017 om 07:27
   Permalink

   Ha, ja die twee figuren in de letters vind ik ook zo mooi gedaan!

   Beantwoorden
 • 7 april, 2017 om 09:56
  Permalink

  Mirjam, ik ben heel erg trots op jou! En heel erg blij, natuurlijk! Veel mensen denken dat het makkelijk is om een boek te schrijven, dus is het leuk dat jij ze laat zien ( in je blog) dat het juist het tegenovergestelde is.

  Ik heb het al eerder gezegd: ik kan haast niet wachten tot de boeklancering!

  Beantwoorden
 • 7 april, 2017 om 09:26
  Permalink

  Het straalt zeker! Hele mooie cover is het geworden. En zo gaaf om die dubbele pagina te zien in de zomer brochure van Kluitman. Quotes die alleen maar bevestigen wat ik zelf ook voel bij Voorlopers.
  Uitkijken nu naar de drukproef, ook erg spannend. Je hebt een prima boek en een top uitgever, Voorlopers gaat scoren!

  Beantwoorden
  • 8 april, 2017 om 07:29
   Permalink

   Bedankt voor alle steun en brainstorms lieve Greet?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *