‘Belangrijk nieuws’, is dat geen pakkende titel? Nu moet ik wel ergens mee komen natuurlijk. Ik zal meteen maar van wal steken dan/ over de brug komen/ met de deur in huis vallen. Tjeezus, wat zijn er veel spreekwoorden! Had ik al gezegd dat een opgepoetst spreekwoord van mij in het Nieuwe spreekwoordenboek van Paarse Krokodillentranen komt? Ja, dit is oud nieuws, maar ik zag op Facebook dat ze weer volop bezig zijn met het project. Vooral met de BN-er die zich straks ‘grootste taalvirtuoos van Nederland’ mag noemen. Het wachten blijft voor mij nog steeds op het boek. Maar het gaat er komen.
Nu dwaal ik af, want dat was niet het belangrijkste wat/dat ik te vertellen had. Ik heb in deze gevallen moeite met wat/dat onderscheid. Laat ik dat ook nog even zeggen. Ik ben mijn Young Adult manuscript ‘Voorlopers’ aan het herschrijven n.a.v. de nominatie voor de ‘Zoute Zoen manuscriptenwedstrijd voor beste jeugdboek’, en met de feedback van Edward van de Vendel en Ed Franck word ik geconfronteerd met mijn zwakke punten. Dit is er dus één van. Ik zal later wel wat meer vertellen over het herschrijfproces. Het fenomeen ‘killing my darlings’, zoals ze dat noemen (schrappen van stukken tekst), vind ik eerst extreem naar. Drie uur later zie ik dat het beter is. En drie weken later moet het nog rigoureuzer. Weg met die overbodige zinnen. Hoepel op karakter dat er niet toe doet!

Nu dan: Het Nieuws.
Dat is geen denderend leuk nieuws, maar wel een belangrijke mededeling. Eerder heb ik gezegd dat de boekpresentatie van Opsekopse wereld op 3 oktober zou zijn. Maarrrr, we hebben onverwachte vertraging opgelopen. We zijn er bijna en het geheel wordt enorm leuk! De boekpresentatie wordt verplaatst naar november. Ergens in die maand… De datum zal ik zo snel mogelijk van de virtuele daken schreeuwen, maar die zijn we nog niet overeengekomen. Schrap dus 3 okt uit je agenda en ga iets anders leuks doen ter compensatie. (Is het nou fijn dat ik bepaalde woorden dik heb geschreven? Ik zie dat soms bij teksten, dus ik probeer eens wat).
HIER lees je alles over mijn tweede boek: Opsekopse wereld.

Iets anders dat ook zeker onder het kopje nieuws valt, maar zeker niet belangrijk is, is dat ik met een interview in Schrijven magazine stond. Kijk maar:

image

image

 

Bedankt, Natasja Bijl, voor het fijne gesprek en de mooi uitgewerkte tekst!

Dan last but not least: Ik zou het heel gaaf vinden als jullie alvast (indien je het wil hebben) je bestelling plaatsen voor Opsekopse wereld. Echt gewoon heel fijn! (dit is geen dringend verzoek). Hoe je dat kunt doen, staat hier.

Je krijgt er een cadeautje bij als je in de voorverkoop bestelt. Ik ben heel trots op Rumme Rups, maar je moet jezelf als schrijver altijd blijven uitdagen en verbeteren, toch?

Opsekopsewereld kaft voorkant

 

 

Belangrijk nieuws
Getagd op:                            

2 gedachten over “Belangrijk nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *